Dalyanlı kadınlar Fethiye’deki protestoya katıldı

Dalyanlı kadınlar Fethiye’deki protestoya katıldı

Dün sabah güne İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi haberiyle uyanan Dalyanlı kadın muhabirlerimiz, bu habere çok öfkelendi. Önce kendi aralarında biraz söylenerek rahatlamaya çalışan muhabirlerimiz, bir noktadan sonra kelimelerin kifayetsiz kaldığını fark ederek bu durumu protesto etmeye karar verdi.

Nüfus azlığı nedeniyle Dalyan’da protesto yapmanın kendilerini tatmin etmeyeceğini hisseden muhabirlerimiz, Dalyan’a en yakın yüksek nüfuslu ilçe olarak Fethiye’yi gözlerine kestirdi. 1 saatlik yolculuğun ardından Fethiye’ye ulaşan muhabirlerimiz protestonun yapılacağı meydana geldiklerinde hatırı sayılır bir kalabalıkla karşılaştı.

Protestonun başlamasıyla, önce Fethiye Kadın Platformu’nun İstanbul Sözleşmesi’nin feshine yönelik açıklamaları dinlendi. Ardından sloganlar atıldı ve yürüyüş yapıldı. Bütün kadınların coşkuyla eşlik ettiği yürüyüş, 2021 yılının ilk 3 ayında öldürülen 78 kadının isimleri okunarak bitirildi.

Sloganların 2 kere mi yoksa 3 kere mi tekrarlanacağına dair yaşanan kafa karışıklığı haricinde, protesto sorunsuz geçti. Fakat başarılı geçen bu protesto sırasında maalesef bir çocuk mağdur oldu. Paten kaymak için meydana gelen 9 yaşındaki C.A. aniden toplanan kalabalığa anlam veremedi. “Nereden çıktı o kadar abla, teyze anlamadım. Ben paten kaymaya gelmiştim. Kendimi ‘Tek adamın kararını tanımıyoruz!’ sloganlarının arasında buldum.” şeklinde açıklama yapan C.A.’ya bu kalabalıkları bir daha görmeyeceği, parlak ve eşitlikçi bir gelecek diliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir