Sınır güvenliğinde anlaşma masasına oturuldu

Sınır güvenliğinde anlaşma masasına oturuldu

Dalyan’ın 3 km uzağında bulunan Okçular mahallesinde haftalardır devam eden sınır çatışmasında ateşkes ilan edildi.

3 yıldır Okçular mahallesindeki evinde ikamet eden Kedi Gizmo, geçen ay sınırlarının ihlal edilmesi ile gergin bir döneme girmişti. Bölgede “Sarı” olarak bilinen Sarı Kedi’nin izinsiz girişi ile iki kedi arasında bir anlaşmazlık çıkmış ve anlaşmazlık kısa zamanda şiddetini arttırmıştı. Çevre sakinlerinin “Kedi Sınır Kavgası” olarak adlandırdığı dönem nedeniyle, Okçular Mahallesi zaman zaman yoğun kedi gürültüsüne maruz kalmıştı. Sınır çatışmasında artan şiddet olayları nedeni ile bölgede yaşayanlar gürültüden şikayetçi olmaya başlamışlardı.

Geçtiğimiz günlerde Kedi Gizmo ve Sarı, bölgede kaçan huzuru yeniden sağlamak adına anlaşma masasına oturmaya karar verdi. Toplantının Kedi Gizmo’nun ikamet sınırları içinde gerçekleşmiş olması dikkatlerden kaçmadı. Sakin bir atmosfer içerisinde geçen toplantı, Kedi Gizmo’nun ev arkadaşının ani katılımı sayesinde dağılmak zorunda kaldı.

Toplantının ardından gazetemize konuşan Kedi Gizmo, sınır konusunda Sarı Kedi ile ortak bir paydada buluşacaklarına emin olduğunu ama ev arkadaşlarının saçma hareketleri nedeniyle sonuca beklenenden daha uzun zamanda ulaşılacağını söyledi. Ev arkadaşının aniden gelip toplantıyı bölmesine sinirlenen Gizmo “İnsan, evden çıkmadan önce bir bakar.” diye açıklama yaptı ve devam etti; “Orada pencere var, çıkmadan bir bak. Belli ki önemli bir toplantı var. Kimsenin bunu kafasına göre bölmesine izin vermeyiz.” dedi. Konuyla ilgili gereken önlemlerin alınacağını belirten Kedi Gizmo’nun mama yemek üzere evine giriş yaptığı görüntülendi.

Sarı Kedi ise mikrofonlarımıza açıklama yapmaktan çekindi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir